donderdag 24 januari 2008

Michael Huckabee bijna uitgeteld?

Mike Huckabee, Republikeins presidentskandidaat, zit in slechte papieren. Huckabee is de man die de evolutietheorie ontkent en in een interview tijdens zijn campagne homoseksualiteit vergeleek met beestachtigheid. Na zijn vrij onverwachte overwinning in de voorverkiezingen in Iowa lijkt de oud-gouverneur uit Arkansas constant achter de feiten aan te lopen. Nu blijkt dat de campagnekas van Huckabee bijna leeg is. Gevolg hiervan is dat journalisten die de campagne moeten volgen vanaf nu hun eigen vervoer moeten regelen,een aantal campagnemedewerkers ontslagen zijn of vanaf nu voor niets werken.


De oorzaak van de financiƫle problemen is wellicht zijn strategie. South Carolina zou een van de hoofddoelen worden in de campagne van Huckabee. South Carolina is een staat met veel conservatieve christenen, een publiek waar Huckabee vrij populair is. Gaandeweg besloten zijn campagneleiders het over een andere boeg te gooien en meer geld en tijd te steken in de campagne voor New Hampshire en Michigan. Resultaat van dit ondoordachte plan waren halfslachtige pogingen en weinig succes.

Ondertussen zien de peilingen van de voorverkiezingen in Florida er allesbehalve rooskleurig uit. Rudy Giuliani en Mitt Romney, die beduidend meer geld hebben kunnen ronselen in Florida, strijden er allicht voor de overwinning. Vanaf de start van de campagnes voor de primaries was Huckabee al een outsider. Met zijn beperkt budget kon hij zich geen promotieteams, polls, bekende politieke consulenten of beleidsadviseurs veroorloven. Nogmaals is gebleken dat je het met onvoldoende dollars niet red in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.




2 opmerkingen:

Adeel zei

Hey Frederic. Uw artikel is goed geschreven. Wat ik zou willen weten is wat de verschillen zijn tussen de twee grootste republikeinse kandidaten en twee democratische kandidaten. Op welke vlakken verschillen ze van elkaar. Voor de rest goed bezig.

Greetz, Adeel :)

Frederic zei

hey Adeel,

op dit blog komen enkel artikels over nieuws uit de rand van de presidentsverkiezingen. De algemene nieuwsstroom over de voorverkiezingen is te groot om er wekelijks 1 bericht van minimum 1000 tekens aan te spenderen. Vandaar mijn keuze om over nieuws te schrijven dat hier de media niet of nauwelijks haalt. Als je meer wil weten over de presidentskandidaten kan je altijd hier terecht: http://www.nos.nl/nosjournaal/amerikakiest2008/kandidaten/index.html of http://edition.cnn.com/ELECTION/2008/candidates/